Vinterbin

Vinterbin, fluster, bikupa

Det västmanländska landskapet bjöd på en oväntad timme blek vintersol. Jag gick vägen bort förbi bonden och där stod de. En liten rad med frigolitlådor. Alldeles vid bäcken, mitt ute på fältet någonstans mellan Bjurhovda och Anundshög. Kladdiga steg i tjällös nyplöjd åker och när jag är tillräckligt nära så hör jag. Det är svagt men det är surr. Bina. Marken är full av döda bin. Det ligger döda drönare i drivor på flustren. I en kupa är det ingen som helst aktivitet, bara svartnade döda bin i en hög. Men från en kupa flyger en liten handfull mig till mötes när jag kryper närmare på nylonstrumpsknäna.

Bin. Livs levande surrande flygande bin den första dagen 2013. Vem hade trott det?

Läs mer om bin och biodling och längta till sommaren.

Vinterbin, fluster, bikupa.

Vinterbin, bikupor.

One Response to “Vinterbin”

  1. Mats skriver:

    Vilka fina bilder och vilken trevlig start på året. Särskilt för dig förstås, men även för oss andra som fick ta del av detta. Det bådar gott för 2013!

Leave a Reply